Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Noiembrie 2019
Vizualizari: 213
Comentează add

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, a intrat duminică în cursa pentru nominalizarea candidatului democrat la preşedinţia Statelor Unite.

Miliardarul Michael Bloomberg, în cursa pentru Casa Albă

florin-lepadatu

 Foto: wikipedia.org

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, a intrat duminică în cursa pentru nominalizarea candidatului democrat la preşedinţia Statelor Unite.

Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, s-a răzgândit, după ce în primăvară declara că nu va candida la preşedinţie.

El spune acum, într-un comunicat, că intră în competiţie pentru a-l învinge pe Donald Trump, deoarece America nu-şi mai poate permite încă patru ani de acţiuni nesăbuite şi lipsite de etică ale actualului preşedinte.

Corespondenţă din Washington, reporter Doina Saiciuc: "Fost republican, Michael Bloomberg s-a înscris în Partidul Democrat anul trecut.

El se alătură celorlalţi candidaţi democraţi la nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, venind în cursa pentru nominalizare cu numai zece săptămâni înaintea începerii votului în alegerile preliminare, aşa-numit primare.

Într-o declaraţie scrisă, Bloomberg a arătat că vă oferi o opţiune pragmatică alegătorilor în campania de înlocuire a unui preşedinte care "reprezintă o ameninţare existenţială pentru America şi valorile sale".

În vârstă de 77 de ani, ca politician de centru, cu profunde legături cu Wall Street, se aşteaptă ca Bloomberg să aibă dificultăţi în a atrage de partea lui baza liberală, de stânga, a alegătorilor democraţi, dar, spun analiştii, uriaşele sale resurse financiare şi profilul său moderat ar putea atrage multe voturi în alegerile pentru nominalizarea candidatului democrat, alegeri care au devenit, înainte de toate, o competiţie pentru a identifica cel mai bine poziţionat candidat al democraţilor care ar putea câştiga împotriva republicanului Donald Trump."


Etichete Casa Albă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live