Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 August 2020
Vizualizari: 208
Comentează add

Cel puțin până acum, România nu este pe lista anunțată.

Mike Pompeo va efectua săptămâna viitoare un turneu în Europa Centrală

sergiu-stet

    Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: Arhivă.

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, începe săptămâna viitoare un turneu în Europa Centrală și de Est.
 
Cel puțin până acum, România nu este pe lista anunțată, transmite TVR. Una dintre teme va fi relocarea trupelor americane, care vor fi retrase din Germania.
 
Anunțul privind turneul șefului diplomației americane a fost făcut la Washington. Potrivit informațiilor din presa internațională, două teme esențiale vor fi abordate: relocarea trupelor americane ce vor fi retrase din Germania și relațiile cu China, în contextul în care Statele Unite încearcă să reducă influența Beijingului.
 
Reprezentanţi ai Poloniei și Statelor Unite au anunțat că vor semna curând un acord cu privire la consolidarea prezenței americane în Polonia, cel mai probabil în timpul vizitei secretarului de stat Mike Pompeo. Una din misiunile noului cartier general va fi supravegherea forțelor rotaționale în Europa.
 
Statele Unite au anunţat că retrag 11.900 de militari din Germania. 5.600 ar urma să fie repoziționați în alte țări NATO, inclusiv în zona Mării Negre.
 
Nu am aflat de la ministerele Apărării și de Externe care ar fi stadiul negocierilor în privința României sau câți militari americani ar urma să fie relocați la noi. Fostul ministru de externe Cristian Diaconescu crede că la Washington nu au fost stabilite toate detaliile concrete.
 

Etichete relocareMike PompeoEuropamilitar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live