Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Februarie 2019
Vizualizari: 541
Comentează add

Anterior, Donald Trump a declarat că a refuzat să semneze un acord nuclear la summitul cu Kim Jong-un din Vietnam.

Mike Pompeo: Sunt posibile noi întâlniri între SUA şi Coreea de Nord

sergiu-stet

 Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Mike_Pompeo_Official_Portrait_112th_Congress.jpg,

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat joi, 28 februarie, că Statele Unite şi Coreea de Nord ar putea avea noi întâniri, după eşecul de a se ajunge la un acord în urma celui de-al doilea summit dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, în Vietnam.

Agenţia Reuters adaugă că Mike Pompeo a subliniat că nu există planuri imediate pentru organizarea unor noi întrevederi. "Nu am stabilit o dată", a declarat Pompeo reporterilor care l-au însoţit în cursa aeriană dintre Vietnam şi Filipine.

"Bănuiala mea este că va dura puţin timp. Fiecare avem nevoie să ne regrupăm puţin, însă sunt foarte optimist că reprezentantul special, Stephen Biegun, şi acea echipă se vor reuni în curând. Însă vom vedea ... trebuie să existe un motiv pentru conversaţii", a spus Pompeo.

Biegun, care a avut negocieri la nivel de lucru cu omologul său nord-coreean, în pregătirea summitului de la Hanoi, s-a aflat în avion cu Pompeo, însă nu a vorbit cu reporterii.

Anterior, Donald Trump a declarat că a refuzat să semneze un acord nuclear la summitul cu Kim din Vietnam, joi, din cauza solicitărilor inacceptabile din partea liderului nord-coreean, privind ridicarea sancţiunilor.

Pompeo a mai spus că liderul de la Phenian a reiterat că este complet pregătit pentru denuclearizare şi pentru a menţine suspendarea testelor nucleare şi balistice, în timp ce Trump şi-a precizat angajamentul de a nu efectua exerciţii militare comune cu Coreea de Sud.


Etichete Mike PompeonuclearSUACoreea de NordPhenianFenianDonald Trump şi Kim Jong Un

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live