Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

9 Iulie 2020
Vizualizari: 270
Comentează add

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a cerut țărilor lumii să pedepsească Rusia și China pentru veto-ul folosit în Consiliul de Securitate asupra aspectelor umanitare din Siria

Mike Pompeo cere pedepsirea Rusiei și a Chinei pentru un vot la ONU

sergiu-stet

    Secretarul american de stat Mike Pompeo.        Foto: Arhivă.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a cerut țărilor lumii să pedepsească Rusia și China pentru veto-ul folosit în CS ONU asupra aspectelor umanitare din Siria, transmite RIA Novosti.
 
"În Siria, acțiunile regimului Assad și ale Rusiei și Chinei de reducere a accesului de medicamente de importanță vitală și alimente înrăutățesc situația, și așa tragică. Ieri Rusia și China au făcut din nou uz de veto asupra acțiunilor CS ONU, care ar fi permis menținerea accesului umanitar pentru oameni disperați din Siria. În ultimele luni, Rusia și China nu o dată au abuzat de dreptul de veto în CS ONU pentru a sprijini strategia regimului Assad - de a-și înfometa propriul popor", a declarat Pompeo.
 
"Acestea (Rusia şi China) speră că nu vor plăti nimic pentru acţiunile sale în CS ONU. Ele cred că parteneriatul lor cu regimul Assad le va aduce avantaje politice şi economice, care sunt mai presus de orice preț, conștiință și obligații morale. Obligaţia noastră, obligaţia ţărilor responsabile din lume este să creştem preţul pentru acestea, să ne folosim de acest exemplu pentru a aminti lumii pe cine sprijină aceste două regimuri", a adăugat Pompeo.
 
Marţi, 7 iulie, după blocarea rezoluţiei privind prelungirea activităţii punctelor de trecere a frontierei "Bab al-Hawa" şi "Bab al-Salam", Rusia a anunţat că va înainta propriul proiect de rezoluţie privind Siria, care prevede prelungirea pentru o jumătate de an doar a unuia dintre puncte - "Bab al-Hawa".
 

Etichete Mike PompeoONUSiria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live