Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Martie 2019
Vizualizari: 711
Comentează add

Congresul SUA a propus un proiect de lege, care prevede evaluarea pericolului venit din partea "influenţei" exercitate de Rusia la adresa Venezuelei.

Mike Pompeo acuză Rusia de tentativa de a influenţa situaţia din Venezuela

sergiu-stet

 Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.        Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Mike_Pompeo_Official_Portrait_112th_Congress.jpg,

Secretarul de stat american Mike Pompeo a afirmat că Rusia foloseşte RUSSIA TODAY şi Agenţia de presă Sputnik pentru a influenţa situaţia din Venezuela, conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat al SUA. 
 
 
"Rusia folosește, de asemenea, instituţii de dezinformare, finanțate de stat, cum ar fi RUSSIA TODAY şi Agenţia de presă Sputnik, pentru a distrage atenţia de la catastrofa umanitară, la care a condus regimul Maduro", se mai arată în comunicat.
 
Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo declara recent că Rosneft, companie petrolieră rusă, continuă să achiziţioneze petrol de la compania venezueleană PDVSA, nerespectând sancţiunile impuse de SUA.
 
Pe 4 martie, Congresul SUA a propus un proiect de lege, care prevede evaluarea pericolului venit din partea "influenţei" exercitate de Rusia la adresa Venezuelei şi elaborarea unei strategii de contracarare a acestei influenţe.
 
Proiectul de lege mai prevede evaluarea achiziţiei de către investitorii străini a activelor Citgo din Statele Unite. Citgo este filiala companiei petroliere venezuelene PDVSA în SUA.

Etichete propagandăRusiaMike PompeoVenezuelaSputnikRussia TodayNicolas MaduroRosneftPSDVSACitgo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live