Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

21 Septembrie 2017
Vizualizari: 568
Comentează add

Tensiunile din conflictul deschis între Madrid şi Barcelona au crescut odată cu reţinerea a 14 persoane suspecte de organizarea refeendumului de independenţă a Cataloniei.

Mii de persoane au protestat în Spania faţă de acţiunile guvernului

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Agerpres/EPA/Alejandro Garcia

În Spania, mii de persoane au protestat faţă de acţiunile guvernului de la Madrid menite să oprească referendumul din 1 octombrie privind independenţa Cataloniei. Premierul spaniol, Mariano Rajoy intenţionează însă să continue şi face presiuni asupra guvernului secesionist catalan.

Tensiunile din conflictul deschis între Madrid şi Barcelona au crescut odată cu reţinerea a 14 persoane suspecte de organizarea refeendumului de independenţă şi confiscarea a aproape 10 milioane de buletine de vot.

Premierul Mariano Rajoy s-a adresat liderilor catalani:  "Opriţi acţiunile ilegale! Renunţaţi la aceste idei! Ştiţi că acest referendum nu poate fi organzat. Niciodată nu a fost legal, nici legitim", a opinat premierul Spaniei.

Mariano Rajoy a lansat un avertisment şi celor care profită de secesionismul catalan pentru a crea instabilitate pe străzi. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a condamna acţiunile guvernului de la Madrid întreprinse la Barcelona, cu scopul de a împiedica desfăşurarea referendumului.

Liderul guvernului catalan, Carles Puigdemont a anunţat  că planurile pentru 1 octombrie continuă, executivul său a fost obiectul unei agresiuni din partea forţelor de ordine spaniole şi că astfel, în Catalonia, se instaurează starea de urgenţă.


Etichete Mariano RajoyCarles Puigdemontreferendumsecesiuneautonomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live