Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 280
Comentează add

Slujba a fost oficiată de Papa Francisc, cu ocazia celebrării Epifaniei Domnului.

Mii de pelerini catolici la Sfânta Liturghie de ieri de la Vatican

radiojurnal

    Papa Francisc.              Foto Agerpres.

Credincioşii catolici au celebrat ieri Epifania Domnului. Mii de pelerini au asistat la Sfînta Liturghie, oficiată, conform tradiţiei, în Basilica San Pietro din Vatican, de către Papa Francisc.

Potrivit corespondentei RRA în Italia, Elena Postelnicu, în mesajul său, Papa Francisc a arătat că mărimea vieţii nu stă în a avea, ci în a iubi şi că prin dragostea faţă de Dumnezeu se depăşeşte orice fel de distanţă.

Papa Francisc: A adora şi a merge spre esenţial, aceasta este calea pentru a te dezintoxica de toate lucrurile inutile, de dependenţele care anesteziază inima şi îmbolnăvesc mintea. Adorând se învaţă să refuzi ceea ce nu trebuie să fie venerat: banul, consumul, plăcerea, norocul, eul nostru ridicat la rang de Dumnezeu. 

Suveranul Pontif a mai accentuat faptul că a adora înseamnă a şti să taci în faţa verbului divin, pentru a învăţa a spune cuvinte care nu rănesc, ci care mângâie. În rugăciunea "Îngerul Domnului", adresată de la fereastra biroului său, Papa Francisc a transmis gândul său către credincioşii bisericilor orientale catolice şi ortodoxe care sărbătoresc la 7 ianuarie prima zi de Crăciun.


Etichete Papa FranciscEpifania Domnului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live