Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

27 Aprilie 2018
Vizualizari: 615
Comentează add

Mii de oameni din judeţul Mehedinţi se plâng că sunt invadaţi de un nor de praf de la Termocentrala Halânga.

Mii de oameni, invadaţi de un nor de praf de la o termocentrală

mihai-badescu

Foto: Arhivă/Reuters.

Mii de oameni din mai multe localităţi de pe raza judeţului Mehedinţi se plâng că sunt invadaţi de un nor de praf de la depozitele de cenuşă ale Termocentralei Halânga, de fiecare dată când bate vântul.

Oamenii spun că aerul devine irespirabil şi sunt nemulţumiţi că praful le intră în case, în ciuda investiţiilor care au fost făcute pentru a stopa poluarea. 

Poluarea afectează mii de localnici ori de câte ori bate vântul. Administratorii regiei pentru activităţi nucleare au cheltuit 80 de miliaone de euro pentru a stopa poluarea cu praf. Banii s-au dus, regia este falimentară, iar dezastrul ecologic imens. Mihai Nicolae, comisar Garda de mediu Mehedinţi.

Mihai Nicolae: Din discuţia purtată cu domnul director tehnic al Termocentralei reiese faptul că dânşii şi-au depus documentaţia pentru obţinerea avizului de ape de anul trecut la Ministerul Mediului. Nu au primit până în prezent nici o aprobare şi asta ar fi un motiv pentru care dânşii nu mai au apă să umezească această suprafaţă. Dacă se vor constata depăşiri va fi sancţionat agentul economic care administrează momentan această haldă de zgură şi cenuşă. Soluţii tehnice ar trebui să le aibă specialiştii dânşilor. S-au făcut investiţii acolo şi nu au avut niciun efect. RAAN-ul este în faliment de doi ani de zile. Falimentul acesta blochează orice investiţie.

Licitat iniţial la 160 de milioane de lei, preţul instalaţiei de stopare a poluării cu praf la Termocrantrala Halânga s-a dublat şi lucrarea a fost abandonată după ce s-au cheltuit 340 de milioane fără să fie terminată vreodată.


Etichete judeţul Mehedinţinor de prafTermocentrala Halânga

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live