Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2019
Vizualizari: 386
Comentează add

Boris Johnson a anunţat Brexit cu orice preţ la 31 octombrie

Mii de oameni în stradă, la Manchester, împotriva politicii guvernului

radiojurnal

 

Premierul Boris Johnson a afirmat, într-un interviu acordat ieri, pentru BBC, că cel mai bun mijloc de a pune capăt disensiunilor legate de ieşirea din Uniunea Europeană este de a pune în practică Brexitul la 31 octombrie. Întrebat dacă va demisiona, pentru a evita să fie obligat să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexitului după această dată, Johnson a răspuns negativ.

În acelaşi interviu, Boris Johnson a respins toate acuzaţiile de abuz în serviciu în timpul mandatului de primar al Londrei, după ce presa a scris despre legăturile sale cu o femeie de afaceri americană care ar fi beneficiat de fonduri publice în acea perioadă.

Tot ieri, două grupuri separate au protestat, în timp ce la Manchester s-a deschis conferinţa anuală a Partidului Conservator. Un grup de demonstranţi a lansat un dirijabil înalt de şase metri care-l caricaturizează pe premierul Boris Johnson. Ei denunţă politicile guvernamentale de austeritate şi tăieri de fonduri în Sistemul Naţional britanic de Sănătate. O altă manifestaţie este împotriva planului guvernului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. 


Etichete BrexitBoris JohnsonManchester

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live