Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Bone

11 Octombrie 2015
Vizualizari: 1034
Comentează add

Protestatarii acuză conducerea Turciei pentru violentele recente, înregistrate cu 3 săptămîni înaintea alegerilor parlamentare anticipate.

Mii de oameni au ieșit în stradă la Ankara

dragos-bone

Proteste la Ankara. Foto: Captură video

Mii de oameni au iesit astăzi în stradă la Ankara pentru a onora victimele dublului atac sinucigaş, care a ucis ieri cel puţin 95 de persoane, dar şi pentru a acuza conducerea ţării pentru violentele recente, înregistrate cu 3 săptămîni înaintea alegerilor parlamentare anticipate.

La locul atacurilor din Ankara s-au înregistrat şi o serie de confruntări între forţele de poliţie şi persoane care voiau să depună flori în memoria victimelor.

În ţară au fost decretate trei zile de doliu naţional, în timp ce atentatul nu a fost revendicat pînă în prezent, dar premierul Ahmet Davutoglu a afirmat că rebelii kurzi şi militanţii grupării Stat Islamic sunt principalii suspecţi.

Anchetatorii consideră că atacurile de ieri prezintă similarităţi izbitoare cu atacul sinucigaş produs în luna iulie in orasul Suruc situat în apropiere de graniţa cu Siria, pus de asemenea pe seama Statului Islamic.


Etichete Ankaraprotesteguvernpreședintele Turcieiatacurile de la Ankara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live