Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

4 Iulie 2018
Vizualizari: 824
Comentează add

În Bucureşti, Braşov, Cluj Napoca, protestatarii şi-au strigat nemulţumirea faţă de modificarea Codului Penal

Mii de oameni au ieşit ieri, în stradă după adoptarea Codului Penal

daniela-manuta

 

Piaţa Victoriei din Capitală:

Up-date: 4 protestatari au forţat dispozitivul de ordine şi au aruncat cu diverse obiecte către jandarmi. Cele patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie şi au fost sancţionate cu câte 500 de lei pentru  instigare şi recurgere la acţiuni violente, a anunţat Jandarmeria Capitalei. De asemenea, doi jandarmi au fost răniți în urma incidentelor provocate având nevoie de îngrijiri medicale.

Ştire iniţială ora 22.00, reporter Daniela Mănuţă: "Sunt restricţii de trafic în continuare pe Şoseaua Kiseleff, de la strada arh. Ion Mincu şi Bdul Aviatorilor către Piaţa Victoriei, dar şi de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei şi pe str. Paris. Protestul este în desfăşurare şi acum. Participă oameni de toate vârstele, chiar şi părinţi cu copii. Manifestanţii au cerut demisia guvernului şi au scandat diferite mesaje, precum: "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!" şi "Ruşine să vă fie!" La ora 21:00, toţi oamenii care se aflau aici, în Piaţa Victoriei, au aprins ca de obicei lanernele telefoanelor. A fost şi un incident mai devreme când câţiva protestatari au aruncat cu sticle de plastic spre jandarmi şi au încercat să rupă gardurile de protecţie, iar aceştia din urmă, jandarmii, au folosit gazele lacrimogene"

La Braşov, aproximativ 500 de persoane s-au plimbat prin centrul oraşului şi au traversat neîntrerupt pe trecerile de pietoni nesemaforizate. De la ora 18:00, manifestanţii au blocat marile bulevarde din municipiu, la intervale de 10-15 minute, până la apariţia poliţiei, ne-a relatat corespondentul nostru, Nucu Jalea.

După cum ne-a informat corespondentul nostru, Claudiu Pădurean, la Cluj-Napoca, peste o mie de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii şi au pornit în marş prin oraş. Manifestanţii poartă steaguri tricolore, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite.  : "E mai rău ca în '89, ca în '90, pentru că în '89 am scăpat de o dictatură cruntă şi am făcut paşi înspre democraţie, iar în momentul de faţă facem exact invers şi am fi putut să ajungem foarte departe, dar în momentul de faţă ne întoarcem şi ne întoarcem în dictatură şi nu putem să acceptăm treaba asta.  : Nu putem face o răscoală în fiecare zi şi o revoltă din când în când sau cum o făcut mineriadele alea, o murit o groază de oameni şi tot aşa a rămas!"


Etichete Codul penalprotesteBrasovCluj NapocaPiata Victorieijandarmigaze lacrimigene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live