Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Michaela Lamprinidou

1 Martie 2020
Vizualizari: 1005
Comentează add

Autorităţile elene s-au aflat în faţa unei situații dificile, în condițiile în care granițele au fost luate cu asalt.

Mii de migranţi au încercat să forţeze graniţa dintre Turcia şi Grecia

michaela-lamprinidou

Foto: Arhivă. 

Mii de migranţi au sosit și astăzi la frontiera Greciei cu Turcia în regiunea Evros, dar şi în insulele elene situate aproape de coastele turcești, după ce joi Turcia a decis să nu-i mai oprească pe refugiaţii sirieni să ajungă în Europa, pe pământ sau pe mare.

Autorităţile elene s-au aflat în faţa unei situații dificile, în condițiile în care granițele au fost luate cu asalt.

Mulţi migranţi declarau că au primit SMS prin care erau anunţaţi în limba lor că graniţa cu Grecia este deschisă, fiindu-le puse la dispoziție mijloace de transport.

Guvernul de la Atena a convocat ieri o şedinţă de urgenţă pentru a lua în discuție problema migranților, iar ministru apărării, Nikos Panagiotopoulos, se află astăzi în regiunea Evros, la graniţa cu Turcia, şi a declarat că armata a respins ieri peste 9.500 de tentative de trecere a frontierei și toate au fost gestionate cu succes.

Totuşi, în insula Evros au ajuns în cursul nopţii 220 de migranţi și de dimineață alți 54, după ce coasta de mare a Turciei a refuzat să coopereze cu autorităţile marine elene.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că urmărește îndeaproape și cu îngrijorare situația la frontiera exteră a Uniunii Europene cu Turcia, dând asigurări că Grecia şi Bulgaria, care se confruntă cu acest val de migranţi, din Turcia, au întregul sprijin al Uniunii Europene.


Etichete emigrantiturciagrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live