Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

7 Martie 2010
Vizualizari: 1644
Comentează add

Aproximativ 10.000 de oameni îşi pierd locul de muncă, cei mai mulţi de la CFR Marfă.

Mii de CFR-işti, disponibilizaţi în următoarele săptămâni

sergiu-stet-shanghai

Disponibilizaţii din CFR vor primi sume de completare a şomajului. Foto: Mediafax.

Disponibilizările încep de luni şi se întind pe parcursul mai multor săptămâni.

CFR Marfă va disponibiliza - începând de luni, 8 martie - aproape 5 mii de persoane. Alţi peste 5 mii de angajaţi vor fi disponibilizaţi din celelalte societăţi al Companiei Naţionale de Căi Ferate.

Acestea sunt CFR SA, Electrificare CFR, Societatea de Întreţinere Mecanizată a Căii Ferate, Tipografia Filaret SA, Informatică Feroviară, Societatea Sere şi Pepiniere, CFR Călători, Societatea de Reparaţii Locomotive CFR Braşov, Societatea Vânzare Legitimaţii de Călătorie Voiaj CFR, Societatea Exploatare a vagoanelor de dormit, cuşetă, restaurant şi bar, Societatea de Întreţinere şi Reparaţii Vagoane CFR IRV SA, Societatea de Întreţinere şi Reparaţii Locomotive şi Utilaje CFR IRLU şi CFR Ferry-boat.

   

Disponibilizaţii vor beneficia de sume de completare a venitului de şomaj în funcţie de actualul salariu şi de vechimea în muncă.

Sumele de completare a şomajului se acordă timp de 12-15 luni, în funcţie de vechime. Vor beneficia timp de 15 luni de venituri de completare cei cu vechime în muncă de peste 25 de ani.

Veniturile de completare vor face ca banii încasaţi de persoana disponibilizată să nu fie mai puţini decât actualul venit mediu lunar. Excepţie fac cei care aveau un venit lunar peste salariul mediu net pe economie. Suma compensatorie lunară nu poate depăşi salariul mediu net pe economie de 1.300 de lei.

Venitul de completare va fi pierdut de disponibilizaţii care refuză două oferte de angajare. Aceştia vor primi, în condiţiile legii, doar ajutorul de şomaj.


Etichete CFRdisponibilizărişomericale feratăCFR Marfăinfrastructură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live