Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constanţa Comănici

30 Mai 2020
Vizualizari: 796
Comentează add

În Statele Unite, opinia publică denunţă în continuare atitudinea polițistului din Minneapolis care l-a agresat pe bărbatul afroamerican George Floyd.

Mii de americani protestează din cauza crimei din Minneapolis

constanta-comanici

Protesters display placards during a demonstration in Minneapolis, Minnesota, on May 29, 2020, over the death of George Floyd, a black man who died after a white policeman kneeled on his neck for several minutes. Violent protests erupted across the United States late on May 29 over the death of a handcuffed black man in police custody, with murder charges laid against the arresting Minneapolis officer failing to quell seething anger. Chandan KHANNA / AFP

În Statele Unite, opinia publică denunţă în continuare atitudinea polițistului din Minneapolis care l-a agresat pe bărbatul afroamerican George Floyd, care a murit din cauza incidentului.

Pe rețelele de socializare, imaginile din clipa morții lui Floyd au devenit virale, iar mai multe personalități au condamnat atacul.

Patru seri la rând, din Minneapolis până la Atlanta, Detroit, Denver, Houston sau Washington, mii de oameni au redeschis o temă sensibilă în America: rasismul și abuzul polițiștilor față de comunitatea de culoare.

Protestatarii cu pancarte pe care erau scrise sloganuri precum "Nu ne mai ucideți!" sau "Viețile negrilor contează!" au cerut să se facă dreptate în acest caz.

Chiar dacă agresorul a fost arestat și acuzat de omor, opinia publică cere să fie sancționaţi și ceilalți trei polițiști care au asistat la scena de violență. 

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a denunțat ceea ce a numit "plaga rasismului".

Fostul vicepreședinte al lui Barrack Obama a făcut aluzie, fără a-l numi, la președintele republican Donald Trump, cu care se va confrunta în alegerile prezidențiale americane din noiembrie.

În vârstă de 46 de ani, George Floyd a murit în timpul unei arestări la Minneapolis, filmată de trecători.

Fusese pus la pământ de polițistul alb care a apăsat cu genunchiul pe gâtul său timp de câteva minute, în timp ce victima îi spunea că nu mai poate respira.

Filmarea a stârnit indignare și proteste, care au escaladat în violențe în marile orașe americane. 


Etichete (ii)Minneapoliscrimapolitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live