Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Decembrie 2017
Vizualizari: 951
Comentează add

Forţele de securitate l-au reţinut marţi pe Saakaşvili pe acoperişul blocului în care locuia. La scurt timp, fostul preşedinte al Georgiei a evadat din duba forţelor de securitate

Mihail Saakaşvili dat în urmărire în Ucraina

sergiu-stet

     Mihail Saakaşvili

Procuratura Generală a Ucrainei l-a dat în urmărire naţională pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care a evadat din duba poliţiei, după ce susţinătorii săi au au blocat mai multe străzi din Kiev şi au împiedicat autorităţile să îl ia în arest. Saakaşvili a fost reţinut, marţi dimineaţă, 5 decembrie, de către forţele de securitate ucrainene, fiind acuzat de sprijinirea membrilor unei organizaţii criminale şi tăinuirea activităţii acesteia.

Forţele de securitate l-au reţinut pe Saakaşvili pe acoperişul blocului în care locuia. După câteva ore, acesta a fost cos din clădire, în timp ce sute de susţinători au blocat mai multe străzi din apropierea blocului în care locuia Saakaşvili. La scurt timp, fostul preşedinte al Georgiei a evadat din duba forţelor de securitate şi, înconjurat de susţinători, a făcut apel la organizarea unor proteste care să ducă la demiterea lui Petro Poroşenko din funcţia de preşedinte al Ucrainei.

Procurorul general ucrainean, Iuri Luţenko, a anunţat că Mihail Saakaşvili are la dispoziţie 24 de ore pentru a se prezenta în faţa anchetatorilor de la Kiev şi a susţinut că acesta din urmă este finanţat de persoane apropiate Kremlinului şi fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici.


Etichete Mihail Saakaşvili,Viktor IanukoviciPetro PoroşenkoscandalpoliţieprocurorIuri Luţenko,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live