Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski

30 Decembrie 2010
Vizualizari: 1544
Comentează add

În Rusia, fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski şi principalul său asociat, Platon Lebedev, au fost condamnaţi pentru furtul a milioane de tone de petrol şi spălarea a 23 de miliarde de dolari.

Mihail Hodorkovski, condamnat la 14 ani de închisoare

alexandru-beleavski

Fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski. Foto: EPA.

În Rusia, fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski şi principalul său asociat, Platon Lebedev, au fost condamnaţi la 14 ani de închisoare pentru furtul a milioane de tone de petrol şi spălarea a 23 de miliarde de dolari.

Mihail Hodorkovski şi Platon Lebedev au fost găsiţi vinovaţi în cel de-al doilea proces al lor încă de luni, când a început citirea verdictului, cuprins într-un document de 800 de pagini.

Cei doi oameni de afaceri încarceraţi din 2003 execută deja o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Conform sentinţei pronunţate de judecătoria raională Khamovniki, Moscova, Mihail Hodorkovski şi partenerul său Platon Lebedev au fost condamnaţi fiecare la câte 13 ani şi jumătate de lagăr.

Potrivit mediilor ruseşti, durata pedepsei se calculează cu începere din februarie 2007.

Un purtător de cuvânt al lui Mihail Hodorkovski a afirmat că acesta şi Platon Lebedev ar putea să fie eliberaţi în anul 2017, întrucât instanţa a decis ca durata efectivă a noului termen să fie calculată din momentul în care cei doi au fost arestaţi în cadrul primului dosar, în anul 2003.

Prima sentinţă, opt ani de lagăr, expiră anul viitor.

În acest al doilea proces, acuzarea a cerut ca pedeapsa pentru Hodorkovski şi Lebedev să fie de 14 ani de lagăr.

Apărarea a declarat deja că va face recurs.

Preşedintele tribunalului din Moscova, unde s-a judecat cel de-al doilea proces al celor doi, declarase anterior că "singura corecţie posibilă pentru Hodorkovski şi Lebedev este izolarea lor de societate".


Etichete vinovatMihail Hodorkovskipetrolmagnattribunal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live