Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

8 Octombrie 2017
Vizualizari: 828
Comentează add

România va ramâne un partener de încredere al SUA şi în cadrul NATO, le-a transmis premierul Mihai Tudose membrilor delegaţiei Congresului american,

Mihai Tudose: România, partener de încredere al SUA şi în cadrul NATO

alina-bordeiasu

   Mihai Tudose, premierul României Foto: facebook.com/MihaiTudosePM

Includerea României în programul Visa Waiver şi continuarea Parteneriatului strategic cu SUA au constitut subiecte discutate la Bucureşti de premierul Mihai Tudose, la întâlnirea avută ieri cu o delegaţie a Congresului american.
 
Oficialii americani s-au întâlnit şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
 
S-a mai discutat despre cooperarea militară şi despre securitatea energetică.
 
România va ramâne un partener de încredere al SUA şi în cadrul NATO, le-a transmis premierul Mihai Tudose membrilor delegaţiei Congresului american aflaţi la Bucureşti.
 
Şeful executivului a evidenţiat oportunităţile oferite ambelor părţi la nivelul Parteneriatului strategic şi a subliniat faptul că ţara noastră este un pol de stabilitate şi securitate în regiune.
 
De asemenea, prim-ministrul a menţionat contribuţia Armatei române la misiunile Alianţei, iar în context, delegaţia americană a apreciat profesionalismul militarilor români.
 
Totodată, membrii Congresului SUA şi-au exprimat susţinerea pentru proiectele pe care România le are în domeniul siguranţei energetice.
 
Delegaţia americană a fost condusă de Mike Turner, copreşedintele Grupului de prietenie pentru România din Congres, iar la discuţii a fost prezent şi ambasadorul american Hans Klemm.
 
Din delegaţia română au făcut parte ministrul apărării, Mihai Fifor, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu şi ministrul energiei, Toma Petcu.
 
Cu delegaţia SUA a discutat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a vorbit despre importanţa includerii României în programul Visa Waiver şi despre faptul că excelenta cooperare în domeniul politico-militar trebuie extinsă şi în plan economic.

Etichete Mihai TudoseCongresul SUALiviu Dragnea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live