Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Octombrie 2017
Vizualizari: 815
Comentează add

Premierul român şi cel bulgar s-au întânit la Varna unde are loc o reuniune cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia şi Grecia

Mihai Tudose: În maxim un an România şi Bulgaria vor fi în Spaţiul Schengen

petruta-obrejan

 Mihai Tudose, premierul României Foto: facebook.com/MihaiTudosePM

Premierul Mihai Tudose, a anunţat, la Varna, că următorea şedinţă comună a guvernelor României şi Bulgariei va avea loc în noiembrie, în ţara noastră. Şeful cabinetului de la Bucureşti este de părere că acest schimb de reuniune trebuie să devină normalitate şi să fie organizat lunar.

Relatează Trimsul RRA, Petruţa Obrejan, relatează că premierul, Mihai Tusose, şi omologul său bulgar, Boiko Borisov, au discutat astăzi, la Varna, alături de membrii cabinetelor lor, despre mai multe proicte comune atât în ceea ce priveşte cooperarea economică, domeniul afacerilor interne, dezvoltare regională, cât şi despre maniera în care cele două ţări îşi vor susţine demersurile în plan european şi euroatlantic.

Desigur, aderarea la Spaţiul Shengen a fost o altă temă prioritară a şedintei comune. Premierul Mihai Tudose crede că România şi Bulgaria oferă Uniunii Europene una dintre cele mai securizate frontiere.

Mihai Tudose: "Prin Bulgaria şi prin România au intrat în UE imigranţi la nivel de sute, maxim mii. Acum, în UE se află un milion şi jumătate de emigranţi care nu au trecut pe la noi. Nu ştiu dacă România sau şi Bulgaria au o problemă cu securitatea graniţelor.

Aş spune dimpotrivă. S-a semnat şi astăzi un tratat în ceea ce priveşte politica comună, iar la nivel de forţe de ordine conlucrarea este exemplară. Am convingerea că în maxim un an, şi România, şi Bulgaria sunt în Spaţiul Schnegen."

Şi premierul bulgar, Boiko Borisov, crede că, deşi diferite din punct de vedere politic, cele două guverne de la Bucureşti şi Sofia, tema Schengen constituie o preocupare comună şi s-a arătat optimist în atingere acestui obiectiv. 

Boiko Borisov: "Bulgaria şi Romania au intrat împreună, au aderat împreună la Uniunea Europeană. Indiferent de faptul că ei sunt social-democraţi, noi suntem de dreapta, noi ne înţelegem perfect pe politica noastră est-europeană."

La Varna are loc, astăzi, şi o reuniune cvadrilaterală la nivel înalt dintre România, Bulgaria, Serbia şi Grecia.


Etichete premierul Mihai Tudosepremierul Boiko BorisovVarnaîntâlnire cvadrilateralăspaţiul Schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live