Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

16 Februarie 2018
Vizualizari: 1566
Comentează add

Într-un interviu pentru RRA, Mihai Fifor a anunţat un nou program de înzestrare ce prevede achiziţia unor baterii de artilerie de coastă.

Mihai Fifor: în acest an va începe achiziţia bateriilor de coastă

radu-dobritoiu

În acest an România va începe un nou program de înzestrare ce prevede achiziţia unor baterii de artilerie de coastă, tehnică de luptă ce va fi produsă în ţara noastră. Acest proiect va contribui la relansarea industriei româneşti de apărare şi se va adăuga corvetelor ce vor fi produse în România şi transportoarelor blindate ce sunt deja construite la Bucureşti, a declarat Mihai Fifor pentru Radio România Actualităţi.

Mihai Fifor: "România intenţionează să devină un hub regional al industriei de apărare. Lucrul acesta a fost menţionat şi de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă. De anul acesta vom lansa un alt program major de înzestrare din cele opt. Este vorba de bateriile de coastă cu care vom înzestra Marina Română. Aceste baterii de coastă vor fi, de asemenea, produse în România, cel mai probabil la Uzina Mecanică din Ploieşti."

În cadrul reuniunii miniştrilor apărării din NATAO, care s-a desfăşurat la Bruxelles, dar şi cu ocazia discuţiilor pe care le-a avut cu secretarul american al apărării James Mattis, ministrul Mihai Fifor a arătat disponibilitatea României de a găzdui un comandament aliat de trei stele, respectiv de nivel corp de armată. Un alt anunţ făcut de ministrul Mihai Fifor este extinderea bazei americane de la Mihail Kogălniceanu şi vizita, în acest an, în România, a secretarului apărării James Mattis.

Intenţia ţării noastre este de a deveni principalul furnizor de echipamente militare şi tehnică de luptă modernă din regiune, a mai declarat ministrul Mihai Fifor pentru Radio România Actualităţi. România doreşte să obţină fonduri, din banii pe care Uniunea Europeană îi va aloca apărării, pentru dezvoltarea industriei naţionale de profil.


Etichete Bateria de coastaextindere Mihail KogalniceanuCorp de Armata NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live