Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Februarie 2018
Vizualizari: 668
Comentează add

Mihai Fifor a mai spus că pe plan mediu şi lung, România intenţionează să construiască în şantiere din ţară 3 submarine.

Mihai Fifor: 2018 va fi anul dedicat înzestrării Forţelor Navale Române

radiojurnal

Mihai Fifor. Foto: gov.ro

2018 va fi anul dedicat înzestrării Forţelor Navale Române - a anunţat, la Constanţa, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, care a precizat că miercuri, în şedinţa de guvern, va fi prezentat proiectul referitor la cele 4 corvete multifuncţionale.

Contractul ar putea fi semnat până la sfâşitul anului, iar corvetele ar urma să fie produse într-un şantier din România.

Autorităţile vor moderniza şi cele două fregate, Ferdinand şi Regina Maria şi tot în acest an ar putea începe şi programul de dotare a Marinei cu rachete antinavă.

Mihai Fifor a mai spus că pe plan mediu şi lung, România intenţionează să construiască în şantiere din ţară 3 submarine:

Mihai Fifor: Un alt program major de înzestrare pe care noi dorim să-l prezentam în CSAT şi în Parlamentul României pentru a obţine aprobările necesare. Ştiu că pare un proiect extrem de ambiţios, dar eu vă spun că este un proiect perfect realizabil şi putem face lucrul acesta într-un şantier naval românesc, aşa cum putem construi şi orice alt tip de navă. Ideea este că suntem în faza în care stabilim parametrii tehnici pentru acest tip de submarin.

Realizator: România are un singur submarin, construit în fosta Uniune Sovietică.

Din 1996 acesta nu a mai navigat, însă are echipaj aproape complet.

Viceamiralul Alexandru Mîrşu, şeful Statului Major al Forţelor Navale, a declarat că România are nevoie de o Marină puternică şi bine înzestrată, în condiţiile în care Rusia şi-a sporit prezenţa la Marea Neagră.


Etichete Mihai Fiforanul dedicat înzestrării Forţelor Navale Românemapnsubmarinmarea neagra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live