Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

13 Februarie 2018
Vizualizari: 543
Comentează add

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va participa miercuri şi joi la reuniunea de la Bruxelles a omologilor săi din ţările membre ale NATO.

Mihai Fifor la reuniunea miniştrilor apărării din NATO

radu-dobritoiu

Potrivit unui comunicat al MApN, în prima zi a reuniunii, miniştrii aliaţi ai Apărării se vor concentra asupra politicii şi planificării nucleare de descurajare, partajarea echitabilă a responsabilităţilor, precum şi pe modernizarea Alianţei, adaptarea instituţională şi a structurii de comandă a NATO.

Ministrul Mihai Fifor are programete întâlniri şi cu secretarul pentru apărare din SUA, James Mattis, potrivit declaraţiilor făcute de ministrul roman al apărării la Radio România Actualităţi:

“O să-l întâlnesc pe secretarul de stat al apărării din SUA, domnul James Mattis şi o să am un dialog cu domnia sa. Am solicitat această întâlnire, pentru că s-au ridicat foarte multe discuţii vizavi de alocarea a 2% din Produsul Intern Brut şi cheltuirea acestor bani în 2017. Eu am avut o corespondenţă cu domnul Mattis, prezentându-i la finele anului trecut modul în care România şi-a îndeplinit obligaţiile pe care şi le-a asumat. Vreau să vă spun că în relaţia cu SUA, România este un partener extrem de apreciat şi de respectat. S-au spus tot felul de răutăţi. Niciuna nu se susţine. România este un partener credibil, un partener egal în această relaţie şi extrem de respectat.”

Cu ocazia reuniunii de la Bruxelles, miniştrii apărării din NATO au prevăzută şi o cină de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, discuţii ce vor fi dedicate aspectelor legate de apărarea europeană şi cooperarea NATO-UE.

Agenda discuţiilor celei de-a doua zile a reuniunii vizează implementarea deciziilor asumate anterior la Summit-urile de la Varşovia şi din Ţara Galilor referitoare la postura de apărare şi descurajare şi discuţii pe dimensiunea proiectării stabilităţii şi a luptei împotriva terorismului.


Etichete Mihai Fiforreuniunea ministrilor apararii din NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live