Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2020
Vizualizari: 202
Comentează add

Mihaela Vlada, manager DSP Vaslui: "Încurajez purtarea măștii atâta timp cât s-a dovedit că este o barieră în transmiterea virusului".

Mihaela Vlada, manager DSP Vaslui: "Încurajez purtarea măștii”

radiojurnal

Foto: Grupul de Comunicare Strategică.

Reporter: Alina Darie

Realizator: Specialiştii şi autorităţile fac nenumărate apeluri şi amintesc în permanenţă cât de importantă este purtarea corespunzătoare a măştilor, în contextul pandemiei. Obligaţia de a le purta pare însă să nu fie suficientă. Numeroase persoane utilizează de mai multe ori acceaşi mască de unică folosinţă, ceea ce constituie un mare pericol, avertizează medicii. 

Reporter: Mulți vasluieni folosesc măștile de unică folosință de mai multe ori, în ciuda recomandărilor medicilor, iar motivul este acela, spun ei, că nu au bani pentru a cumpăra frecvent măști de protecție respiratorie. La un preț de 2 lei și cu minim trei măști folosite zilnic, un calcul simplu arată că o persoană cheltuie în acest sens cel puțin 180 de lei pe lună. Cum la Vaslui sunt peste 10.000 de șomeri în evidență la Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă și mii de angajați cu salariul minim pe economie, oamenii aleg să refolosească măștile, deși un asemenea gest poate duce la infectări cu virusul SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică Vaslui insistă cu îndemnul la respectarea normelor sanitare. 

Managerul Mihaela Vlada: Încurajez purtarea măștii atâta timp cât s-a dovedit că este o barieră în transmiterea virusului. Fiecare dintre noi neprotejându-ne, putem deveni o cauză a suferinței celor de lângă noi.

Reporter: Numărul cazurilor de persoane cu COVID-19 a crescut în județul Vaslui la peste 900.

Mihaela Vlada: Facem cu greu față numărului mare de cazuri și al contacților pe care le au aceste cazuri, contacți pe care trebuie să îi avem în evidență. 

 

Etichete (ii)mascavaslui

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live