Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dumitrescu

5 Iulie 2017
Vizualizari: 942
Comentează add

Fostul procuror DNA - revocat marţi din funcţie la cererea Laurei Codruţa Koveşi - îşi va căuta dreptatea la tribunal

Mihaela Iorga va contesta în justiţie decizia procurorului şef DNA Koveşi

mihaela-dumitrescu

 

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA. Ieri, CSM a aprobat o solicitare în acest sens venită din partea şefei DNA.

Redactorul RRA Mihaela Dumitrescu relatează că secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca procurorul Doru Ţuluş să revină la Parchetul General, iar Mihela Moraru Iorga la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

Decizia CSM prevede ca cei doi procurori să îşi înceapă activitatea la aceste unităţi de parchet începând chiar de astăzi. Şefa DNA le reproşează celor doi procurori că şi-au desfăşurat activitatea în mod defectuos, iar aceştia o acuză la rândul lor de presiuni şi imixtiuni în anchete.

În cazul Ţuluş - Iorga versus Kövesi a fost sesizată Inspecţia Judiciară şi a fost deschis un dosar penal. Procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga s-au prezentat astăzi la sediul Inspecţiei Judiciare.

În plus, Mihaela Moraru Iorga a declarat că nu se aştepta la un alt dispozitiv al CSM pentru revocarea sa din funcţie, şi a anunţat că va contesta în instanţă decizia Laurei Codruţa Kövesi.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, afirma astăzi că nu este de competenţa lui să comenteze acuzaţiile celor doi procurori la adresa şefei DNA. Tot astăzi, în faţa sediului DNA au avut loc două manifestaţii, una împotriva procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, şi o alta de susţinere a ei.


Etichete DNALaura Codruţa KoveşiMihaela IorgaDoru ŢuluşCSM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live