Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

6 Februarie 2017

Europenii continuă să considere imigraţia şi terorismul ca fiind provocările majore cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent

Migraţia şi terorismul principalele provocări pentru UE Migraţia şi terorismul principalele provocări pentru UE - Conține audio

alis-georgescu

 

Europenii continuă să considere imigraţia şi terorismul ca fiind provocările majore cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent şi susţin cu putere priorităţile politice ale Comisiei Europene, sunt datele ultimului Eurobarometru pe această temă.

Încrederea în Uniunea Europeană este mai mare decât încrederea în guvernele naţionale; atitudinea pozitivă faţă de cetăţenia europeană se menţine ferm. Mai mult de şase europeni din zece consideră că ar trebui luate mai multe decizii la nivelul Uniunii Europene într-o serie de domenii.

Întrebaţi despre subiectele care îi preocupă cel mai mult, cetăţenii au citat cel mai frecvent imigraţia ca fiind în continuare una dintre problemele cele mai importante cu care se confruntă UE (45 %, -3 puncte procentuale faţă de primăvara anului 2016). Terorismul (32 %, -7) rămâne al doilea subiect cel mai frecvent menţionat.

Terorismul se situează cu mult înaintea situaţiei economice (20 %, +1), a stării finanţelor publice ale statelor membre (17 %, +1) şi a şomajului (16 %, +1). Imigraţia este preocuparea cea mai importantă pentru UE în toate statele membre, cu excepţia Spaniei şi a Portugaliei.

AUDIO: Care cred românii că sunt principalele provocări cu care se confruntă UE


Etichete UEComisia Europeanăprovocărimigraţie,terorism,guverne

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live