Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2019
Vizualizari: 227
Comentează add

Guvernul grec s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului de imigranţi care au sosit pe insulele din Marea Egee în ultimele săptămâni.

Migranţii în Mediterana salvaţi de Nava umanitară Ocean Viking

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Nava umanitară Ocean Viking, închiriată de ONG-urile S.O.S. Mediterana şi Medici fără frontiere, a mai salvat, ieri, 105 migranţi în largul Libiei, numărul celor aflaţi la bord ajungând la 356. În continuare, se caută un port pentru a-i debarca.

Alţi peste 150 de migranţi sunt blocaţi de peste 10 zile, în largul insulei italiene Lampedusa, pe nava spaniolă Open Arms.

Căpitanul navei a depus, ieri, o cerere de azil la ambasada Spaniei în Malta, pentru 31 de minori africani salvaţi la începutul lunii şi care ar îndeplini condiţiile pentru a fi recunoscuţi ca refugiaţi.El a subliniat că Italia şi Malta refuză intrarea navei şi că a sesizat asupra situaţiei minorilor tribunalul special din Palermo, fără a obţine răspuns.

Pe de altă parte, Guvernul grec s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului de imigranţi care au sosit pe insulele din Marea Egee în ultimele săptămâni şi i-a cerut viitoarei Comisii Europene să aibă în vedere o împărţire mai echitabilă a poverii pe care o presupune primirea acestora, a transmis din Atena corespondenta noastră, Mihaela Lamprinidou.


Etichete MigranţiMediteranaNavă umanitarăOcean Viking

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live