Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

11 Septembrie 2017
Vizualizari: 1218
Comentează add

Poliţia de Frontieră se confruntă cu creşterea numărului tentativelor de trecere frauduloasă a graniţei

Migranţii arabi forţează graniţele României

cristina-dumitrescu

Tot mai mulţi migranţi ilegali încearcă să forţeze frontierele României, fie că vor să iasă sau să intre în ţară, în încercarea de a ajunge în cele din urmă în spaţiul Schengen. Pe fondul întăririi pazei la graniţe, Poliţia de Frontieră a făcut cunoscute astăzi alte trei incidente de acest fel. 

Doi sirieni - un bărbat şi o femeie de 22, respectiv 20 ani - au fost depistaţi astăzi de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunşi deasupra roţii de rezervă a unui camion ce transporta frigidere din Turcia în Cehia.

Şoferul, un cetăţean turc, a declarat că nu ştia de cei doi pasageri clandestini. Cei trei au fost predaţi Poliţiei de Frontieră din Bulgaria, în baza unui acord de readmisie. În vestul României, 25 de irakieni, toţi solicitanţi de azil în ţara noastră, au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară.

Poliţiştii de frontieră de la Oradea au depistat noaptea trecută un grup de 16 irakieni în timp ce se îndrepta pe jos către Ungaria. Alţi nouă irakieni au fost prinşi la Nădlac, împreună cu două călăuze, cetăţeni români, care acum sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Cei doi şoferi au declarat că i-au transportat pe cei nouă cetăţeni străini până în apropierea frontierei, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 200 lei şi 150 euro de persoană.

Poliţia de Frontieră le recomandă cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop: 0219590.


Etichete Poliţia de Frontierămigranţi arabitrecere frauduloasă a frontiereisirieniirakieni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live