Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

18 Noiembrie 2016
Vizualizari: 803
Comentează add

Migranţii care pleacă din ţările şi zonele de conflict ajung deseori victime ale traficului de persoane.

Migranții "ajung deseori victime ale traficului de persoane"

daniela-manuta

Migranţii care pleacă din ţările şi zonele de conflict ajung deseori victime ale traficului de persoane, ale exploatării prin muncă şi sexuale - afirmă Gulnara Shahinian, fost raportor special al ONU şi membru al grupului de experţi independenţi privind lupta împotriva Traficului de Fiinţe Umane al Consiliului Europei.

Potrivit acesteia, 70% dintre migranţii care ajung în Europa pe cale maritimă sunt victime ale traficului şi exploatării. În acest context, a spus doamna Shahinian, la o conferinţă de specialitate, trebuie ca eforturile internaţionale să se intensifice pentru protejarea lor.

Gulnara Shahinian: "Din păcate, călătoria tragică a acestor persoane nu se termină atunci când ajung în Europa. Pentru mulţi, drepturile la care sunt îndreptăţiţi de protecţia internaţională nu se materializează. Eforturile umanitare ar trebui să fie analizate. În privinţa eficienţei lor trebuie elaborate noi soluţii politice şi diplomatice, pentru a aduce pace şi protecţie persoanelor din ţările care se află în exod. Criza umanitară actuală ne oferă semnale puternice că sunt necesare eforturi suplimentare. Acestea trebuie reproiectate, pentru a pune securitatea umană şi dezvoltarea în centru".

Reprezentantul Centrului European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, Silvia Tăbuşcă, a declarat, la aceeaşi conferinţă, că în România activează un grup de lucru independent care monitorizează parţial politicile în plan naţional şi încearcă să îmbunătăţească legislaţia românească în materie de trafic de persoane şi de migranţi.


Etichete migrantizone de conflictvictimetrafic de persoaneonuGulnara ShahinianSilvia Tăbuşcă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live