Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Noiembrie 2016
Vizualizari: 643
Comentează add

Peste 100 de migranţi au beneficiat de repatriere voluntară în ţările de origine, în ultimul an, prin intermediul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie-Biroul România.

Migranţi din Filipine, Maroc şi Kosovo, repatriaţi prin OIM România

radiojurnal

  foto: www.oim.ro

Peste 100 de migranţi au beneficiat de repatriere voluntară în ţările de origine, în ultimul an,  prin intermediul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie-Biroul România.

Cei mai mulţi dintre ei s-au aflat în situaţii de şedere ilegală sau le-a fost respinsă solicitarea de azil în România, a declarat Cătălin Bercaru, reprezentant al organizaţiei.

Potrivit acestuia, cei mai mulţi dintre beneficiarii programului de repatriere voluntară ar fi din Filipine, Maroc şi Kosovo.

Repatrierea voluntară implică acordarea de asistenţă pentru eliberarea unui document de călătorie, sprijin de reintegrare în ţara de origine şi ajutoare sociale pentru cei aflaţi în dificultate.

Cătălin Bercaru: Scopul acestui program este unul umanitar, de asistenţă oferită străinilor aflaţi într-un anumit moment în dificultate, pentru că este foarte important de menţionat că acest sprijin se poate acorda unei persoane o singură dată în viaţă. Deci scopul acestui program este ca omul să se întoarcă acasă, să îşi reglementeze şederea şi, dacă după aceea doreşte să revină în România, el poate reaplica pentru viză sau pe canalele formale pentru a se reîntoarce în ţară.  

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie - Biroul România oferă şi asistenţă pentru reintegrare constând în alocarea unor bunuri şi servicii în cuantum de 1200 de dolari în ţara de origine, prin intermediul misiunilor organizaţiei din ţările respective.

Totul, în baza unui plan de reintegrare stabilit de migrant împreună cu consilierii organizaţiei.

Pe de altă parte, directorul adjunct al Direcţiei de Imigrări a Municipiului Bucureşti, Narcis Dumitru, a precizat că închiderea rutei balcanice pentru imigranţi, controalele stricte la frontierele Serbiei cu Ungaria şi Croaţia i-au făcut pe mulţi refugiaţi să încerce frontiera sârbo-română, şi că la fiecare două zile se înregistrează cazuri de trecere ilegală în această zonă de frontieră. 

 

Etichete migranţibirou româniarepatriererepatrierereintegrare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live