Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Joi, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

12 Aprilie 2019
Vizualizari: 244
Comentează add

Migranţi din America Centrală au intrat în forţă pe teritoriul Mexicului din Guatemala.

Migranţi care au intrat în forţă pe teritoriul Mexicului

radu-dobritoiu

Un grup de 350 de migranţi din America Centrală au intrat în forţă pe teritoriul Mexicului vineri dimineaţa, venind din Guatemala şi deschizând drumul pentru o caravană cu aproximativ 2.500 de persoane, a declarat guvernul mexican, relatează AFP.

'Cu o atitudine agresivă, ei au forţat poarta de la graniţă şi au intrat în ţară', a precizat într-un comunicat Institutul Naţional al Migraţiei (INM).

Începând din 13 octombrie 2018, data plecării primei caravane cu circa 2.000 de persoane, alte trei convoaie similare de migranţi au plecat către SUA, în căutare de locuri de muncă sau din cauza terorii din partea narcotraficanţilor.

Preşedintele american Donald Trump caută să întărească politica americană în materie de migraţie şi numărul migranţilor ilegali reţinuţi este în creştere puternică la frontiera cu Mexicul. El s-a deplasat vinerea trecută la frontiera cu Mexicul, unde doreşte să construiască un zid pentru a opri afluxul de migranţi, una dintre principalele sale promisiuni din campania pentru alegerile din 2016.
 


Etichete Migranti MexicMigranti Guatemala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live