Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 6 –a play-off Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Iulie 2019
Vizualizari: 189
Comentează add

Mare parte din ţară este şi miercuri vizată de o atenţionare meteo de caniculă şi disconfort termic accentuat, precum şi de manifestări de instabilitate atmosferică.

Miercuri, ultima zi de caniculă

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Mare parte din ţară este şi miercuri vizată de o atenţionare meteo de caniculă şi disconfort termic accentuat, precum şi de manifestări de instabilitate atmosferică.

În aceste zile Inspectoratele Teritoriale de Muncă verifică modul în care angajatorii îi protejează pe lucrători de caniculă.

De asemenea, în perioadele cu temperaturi ridicate, hidratarea este foarte importantă, fiind recomandată evitarea băuturilor alcoolice sau a celor care au un conţinut ridicat de cofeină.

Hainele purtate în zilele călduroase trebuie să fie lejere, iar deplasarea între orele 11:00 şi 18:00 ar fi bine să fie evitată.

O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, care sunt cei mai vulnerabili în timpul caniculei, după cum precizează purtătorul de cuvânt al Inspectorutului General pentru Situaţii de Urgenţă, Cătălin Chirca: "Temperatura lor corporală creşte de trei ori până la cinci ori mai repede decât la un adult.

În cazul în care la un copil apar durere de cap, ameţeală sau greaţă trebuie să ne adresăm unui medic specialist, astfel încât să fie acordat primul ajutor sau alte tratamente de specialitate.

În cazul in care alegem să ne deplasăm, aceste activităţi trebuie să aibă loc în primele ore ale dimineţii, iar în cazul în care mergem şi pe parcursul zilei trebuie să-i protejăm cât mai bine, în primul rând zona capului şi zonele care pot fi expuse razelor solare."

Atenţionarea meteo de caniculă asociată cu manifestări de instabilitate atmosferică expiră joi dimineaţă.


Etichete Caniculă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live