Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

9 Februarie 2010
Vizualizari: 1226
Comentează add

La prima ediţie participă zece mari maestre internaţionale de şah.

Miercuri începe turneul internaţional de şah "Cotroceni"

paul-poterasi

Foto: Mediafax

În perioada 10 februarie - 18 februarie, la Bucureşti se va desfăşura prima ediţie a turneul internaţional de şah "Cotroceni 2010".

Preşedintele Comitetului de Organizare al turneului internaţional de şah "Cotroceni 2010", Radu Zătreanu, apreciază că până acum în România nu s-a mai organizat un turneu de asemenea anvergură, ca cel care este progarmat în perioada 10-18 februarie, la Bucureşti.

"Vor veni 10 mari maestre internaţionale, dintre care trei vor fi din România, Cristina Foişor, Corina Peptan şi Luminiţa Cosma şi alte şapte jucătoare foarte puternice. Toate participantele au un punctaj ELO foarte ridicat, de la 2461, reprezentanta Georgiei, până la 2332, ultima reprezentantă. Până acum, în România nu s-a mai organizat un turneu de o asemenea anvergură. De asemenea, în acest an, este şi cel mai puternic turneu din Europa", a spus Radu Zătreanu.

Preşedintele Comitetului de Organizare al turneului internaţional de şah "Cotroceni 2010" a mai menţionat că se intenţionează permanentizarea acestui turneu.

Turneul începe miercuri, ora 14,00, la Palatul Cotroceni, cu festivitatea de deschidere.

Câştigătoarea turneului "Cotroceni" va primi un cec în valoare de 500 de euro, iar ocupanta locului secund va câştiga 400 de euro. Şahista care se va clasa pe poziţia a treia va primi 300 de euro, în vreme ce locul patru va primi 200 de euro. Ultimele cinci locuri vor primi fiecare câte 100 de euro.

Bugetul total pentru organizarea turneului internaţional de şah "Cotroceni" 2010 este de aproximativ 15.000 de euro.

Organizatorii sunt Clubul Parlamentarilor, CS Apa Nova, CSM Bucureşti, Clubul Central de Şah Bucureşti şi CS Siciliana Bucureşti.


Etichete şahturneuCotroceni,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live