Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

19 Februarie 2020
Vizualizari: 1064
Comentează add

UPDATE: Adrian Oros, ministrul în exerciţiu la Agricultură, desemnat pentru un nou mandat în cabinetul Orban 2 a primit aviz favorabil.

Miercuri: Audierea miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Orban 2

iulia-gherman

UPDATE: Adrian Oros, ministrul în exerciţiu la Agricultură, desemnat pentru un nou mandat în cabinetul Orban 2 a primit, cu puţin timp în urmă, aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament,  transmite reporterul nostru, Florentina Varga. Este cel de-al 4-lea ministru propus care primeşte aviz pozitiv. Astăzi mai sunt audiaţi Victor Costache, propus tot la conducerea Ministerului Sănătăţii, Marcel Boloş la Fonduri Europene, Violeta Alexandru la Ministerul Muncii şi Lucian Bode la Transporturi.

---Știrea inițială---

Este o nouă zi de audieri pentru miniştrii propuşi să facă parte din guvernul Orban 2.

Până acum, doar trei dintre cei 16 miniştri propuşi au obţinut aviz pozitiv în comisiile de specialitate din Parlament.

Este vorba despre Virgil Popescu, la economie, Bogdan Aurescu, la afaceri externe şi Nicolae Ciucă, la apărare.  

Reporter: Iulia Gherman - Adrian Oros, ministrul în exerciţiu la agricultură, desemnat pentru un nou mandat în cabinetul Orban 2, va deschide de la ora 9:00 seria audierilor programate astăzi în comisiile parlamentare de specialitate.

El va fi urmat de colegii din guvernul PNL demis propuşi la sănătate, muncă, transporturi şi fonduri europene. Ieri, din lista de miniştri recomandaţi doar cei de la economie şi afaceri externe au primit avize pozitive.

Voturi negative au fost înregistrate pentru propunerile de la Ministerele Dezvoltării, Tineretului şi Sportului, Justiţiei, Educaţiei şi Culturii.

Avizele obţinute de candidaţi sunt consultative, decizia finală asupra noului executiv va fi luată luni, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, când este programat votul de învestitură.

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că obiectivul PNL este îndeplinirea procedurilor constituţionale pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, liberalii au fost mandataţi să nu voteze în favoarea noului guvern.


Etichete audieriministriguvernul orban 2parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live