Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 197
Comentează add

Sunt două doze administrate la interval de 21 de zile, iar fiecare reprezintă o treime din cea care se face la persoanele de peste 12 ani.

Miercuri a început vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani

radiojurnal

Un copil de șase e vaccinat anti-Covid la Beaumont Health Offices în Southfield, Michigan, SUA, 5 noiembrie 2021. Foto: Arhivă/ JEFF KOWALSKY/ AFP

Între timp, vaccinarea, cea mai eficientă măsură de protecție împotriva formelor grave de COVID, nu prezintă interes. Doar puțin peste 3.500 de persoane au fost ieri să își facă prima doză.

Printre cei nou imunizați se numără acum și copiii cu vârste între 5 și 11 ani, care e de ieri pot fi vaccinați cu serul Pfizer.

390 de copii au primit deja câte o doză, care reprezintă o treime din cantitatea administrată adolescenților și adulților.

Medicul și coordonatorul campaniei naționale, Valeriu Gheorghiță, precizează că serurile anti-COVID sunt recomandate atât celor mici, care au afecțiuni cronice, cât și copiilor fără probleme de sănătate.


Valeriu Gheorghiţă: Datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune și pentru vaccinurile pediatrice, în sensul în care nu s-au înregistrat reacții adverse grave, iar din punct de vedere al protecției, al eficienței, este una de peste 90% față de boala simptomatică. Cred că este de datoria noastră să fim responsabili pentru copiii noștri, să le dăm posibilitatea să meargă la școală cu prezența fizică. Există deja date care arată un risc pe termen lung de cel puțin două ori și jumătate mai mare la copiii care trec prin COVID-19 de a dezvolta diabet zaharat. Putem să reducem considerabil inclusiv riscul de a face acele complicații inflamatorii la distanță, cum este sindromul inflamator multisistemic, pentru care vaccinarea are o eficiență de peste 91% în prevenirea complicațiilor.

(RS)


Etichete vaccinarecopiicovidromania(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live