Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

3 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1390
Comentează add

Numeroşi admiratori ai lui Michael Schumacher, care împlineşte 45 de ani, se adună în faţa spitalului din Grenoble, pentru o manifestaţie de susţinere "în tăcere şi respect".

Michael Schumacher, susţinut "în tăcere şi respect"

mihaela-mihai

Foto: Arhivă.

În ziua în care Schimacher împlineşte 45 de ani, este în continuare în comă indusă, internat de aproape o săptămână după un accident grav, suferit duminică la ski, în staţiunea franceză Meribel.

Adunarea este organizată de scuderia Ferrari, pentru care a evoluat ani la rândul Michael Schumacher.

Fanii sunt aşteptaţi să vină în faţa spitalului universitar din Grenoble îmbrăcaţi în culoarea roşie, iar clubul le pune la dispoziţie 20 de autocare.

În ajunul aniversării, familia lui Michael Schumacher a publicat un mesaj pe site-ul oficial al acestuia în care mulţumeşte tuturor celor l-au susţinut în aceste momente pe fostul mare sportiv.

Michael Schumacher a fost operat până acum de două ori şi este în continuare la terapie intensivă. Ieri, medicii nu au mai prezentat nici o informaţie cu privire la starea de sănătate a germanului, despre care se ştie că este stabilă, dar în continuare critică.

Continuă ancheta procurorilor francezi

Una dintre întrebări este legată de viteza cu care schia Michael Schumacher în timp ce s-a izbit de stâncă.

Parchetul şi conducerea staţiunii spun că germanul schia destul de repede, în timp ce ataşatul de presă al sportivului respinge această idee.

Potrivit publicaţiei germane Bild, fostul campion al lumii ar fi încercat să o ajute pe fiica unui prieten în momentul în care s-a căzut şi s-a lovit la cap.

În aceste condiţii, scrie publicaţia, viteza nu avea cum să fie mare.

În discuţie se află şi slaba semnalizare a zonei în care s-a produs accidentul, considerată de unele voci periculoasă întrucât sunt multe stânci.

Jurnaliştii de la France Presse au constatat că la locul accidentului există balize de o parte şi de alta a pistei, însă nu şi o plasă de protecţie sau panouri care să semnalizeze eventuale pericole.

Sub semnul întrebării este pusă şi calitatea echipamentului purtat de Michael Schumacher.

Casca s-a spart de două ori, iar, potrivit aceluiaşi cotidian german Bild, în momentul căderii una dintre legăturile de la gheată nu s-a deschis, aşa cum ar fi trebuit.

Materialele au fost luate de procurori.

Primele informaţii ale anchetatorilor ar putea apărea abia săptămâna viitoare.


Etichete Michael Schumacherformula 1spitalGrenobleaccidentschi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live