Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

26 Iunie 2009
Vizualizari: 1908
Comentează add

Cântãreţul american Michael Jackson, supranumit 'Regele muzicii pop', a decedat joi, la vârsta de 50 de ani, dupã ce fusese internat în spitalul UCLA din Los Angeles, informeazã AFP.

Michael Jackson a încetat din viaţă

   

Cântãreţul american Michael Jackson, supranumit 'Regele muzicii pop', a decedat joi, la vârsta de 50 de ani, dupã ce fusese internat în spitalul UCLA din Los Angeles, informeazã AFP, citând un site internet specializat, TMZ.com.

Unul dintre puţinii artisti care a fost introdus de douã ori în Rock and Roll Hall of Fame, Michael Jackson a intrat şi în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai de succes showman al tuturor timpurilor, Michael Jackson a ajuns la un record de vânzari de-a lungul carierei estimat la circa 750 de milioane de discuri, si 13 premii Grammy

Potrivit cotidianului Los Angeles Time, prima care a rãspuns apelului de ajutor venind de la domiciliul cântãreţului - spre 12h26 /19h26 GMT/, dupã aproape jumãtate de orã de la declanşarea crizei, a fost o echipã de... pompieri. Când au venit însã era deja târziu, cântãreţul nu mai dãdea semne cã ar respira. Dupã primele încercãri de a-l reanima, el a fost transportat la spitalul UCLA, unde a fost declarat decedat dupã puţin timp, potrivit TMZ.

Michael Jackson dispare din mijlocul fanilor sãi tocmai când spera sã-şi facã o impresionantã revenire pe scenã la Londra, cu o serie de concerte.

În martie 2009, M. Jackson a anunţase că începând cu 8 iulie, va susţine un turneu intitulat: "This Is It". Concertele urmau să aibă loc în Arena 02 din Londra. El a explicat: " Vreau doar să spun că aceasta va fi ultima mea interpretare live în Londra. Când spun că asta e ultima, vorbesc serios", adaugând că "ultima cortină va cădea” Ultima cortină a căzut poate prea devreme.

Cauzele decesului sunt încă incerte, în discuţie a apărut şi ipoteza unei supradoze de medicamente

Starul începuse deja repetitiile .Concertele urmau sa reprezinte si retragerea oficiala a lui Jackson din showbiz, o retragere la care, potrivit estimarilor, urmau să fie martori peste un milion de spectatori.
 
Michael Jackson lua medicamente pentru a fi din nou în forma în vederea programului lung de concerte prevăzute pentru această vara la Londra, a declarat un avocat al familiei sale, la câteva ore dupa decesul brusc al regelui muzicii pop. "nu a fost ceva neaşteptat , din cauza medicamentelor pe care le lua. Oamenii din anturajul lui i-au permis să aibă acces la medicamente. Nu ştiu exact câte medicamente lua, dar am auzit din familie ca era o cantitate foarte mare" a mai declarat avocatul său.

Tarak Ben Ammar, prieten şi fost manager al cântãreţului american Michael Jackson, i-a calificat drept "criminali" pe medicii care au profitat, în opinia lui, de faptul cã starul american era un ipohondru care se îndopă cu medicamente, relateazã AFP.
"Este clar cã în aceastã afacere criminalii sunt medicii care l-au îngrijit pe tot parcursul carierei sale, care i-au distrus faţa, care i-au dat medicamente pentru a-i alina durerea", a afirmat Tarak Ben Ammar, producãtor de cinema şi om de afaceri tunisian, într-o declaraţie pentru postul de radio Europe 1.

"Nu mai reuşea sã doarmã, aşa cã lua somnifere. Era un ipohondru şi nu ştiam niciodatã dacã era bolnav cu adevãrat, pentru cã era înconjurat de medici şarlatani care trãiau de pe urma acestei boli, care îi facturau mii si mii de dolari pentru medicamente si vitamine."

Ben Ammar crede cã 'regele pop-ului' a murit de o crizã cardiacã pentru cã lua tot felul de medicamente  dar susţine cã nu l-a vãzut niciodatã pe acesta drogându-se. "Se hrãnea prost, nu ducea o viaţã prea sãnãtoasã, nu putea sã facã sport. Toate acestea ar fi avut aceleaşi consecinţa asupra oricãrei fiinţe umane".

La rândul sau, un fost purtator de cuvânt al lui Jackson, Michael Levine, a declarat ca nu este surprins de moartea fostului său client. "Trebuie să marturisesc că nu am fost surprins de vestea tragică de azi. Michael a urmat un drum incredibil de dificil şi adesea autodistructiv, de ani de zile. Talentul său era indiscutabil, dar la fel şi disconfortul faţă de regulile acestei lumi. O fiinţă umană nu poate suporta un asemenea nivel de stres", a adăugat el.

Cauza oficială a decesului nu va fi cunoscută decât dupa autopsie, a precizat Jermaine Jackson, fartele megastarului şi purtatorul de cuvant al familiei, într-o conferinta de presa, sustinuta la câteva ore dupa decesul al lui Michael Jackson.

La sfârşitul lunii mai, organizatorii turneului "This is it" au anunţat cã lansarea seriei de concerte a fost amânatã cu câteva zile, în iulie, dând asigurãri cã aceastã modificare a programului nu are nicio legãturã cu sãnãtatea starului.


Etichete michael jackson,decedat,londra,concerte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live