Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

31 Mai 2014
Vizualizari: 8362
Comentează add

Pentru a face o capcană de coșmaruri trebuie mai întâi să ştim la ce este ea bună şi cum funcţionează. Roxana Tudor ne învaţă, pas cu pas, cum să o construim.

Mic tutorial pentru crearea unei capcane de coșmaruri

andreea-marin

Capcane pentru coşmaruri. Foto: wikipedia.org

Pentru a face o capcană de coșmaruri trebuie mai întâi să ştim la ce este ea bună şi cum funcţionează.

Foarte important este că această capcană de vise provine din tradiţia amerindienilor.

Se înţelege că trebuie să fiţi foarte atenţi la modul de lucru pentru că fiecare obiect îşi are locul său bine stabilit astfel încât în cele din urmă capcana de coşmaruri să fie pe deplin eficientă.

Citește și: Iată și jucăriile horror!

Aşadar, să trecem la treabă...

În mod tradiţional, ea se face din crenguţe foarte flexibile. Poţi folosi salcie sau viţă-de-vie (cam 72 cm ).

Se ia, deci, o crenguţă şi se prinde cu piele în formă de cerc. Inelul este baza pentru forma și structura unei capcane de vise.Atenţie! El nu trebui să fie mai mare decât mâna unui adult.
Pielea sub formă de panglici pe care o foloseşti pentru a închide cercul poate fi de căprioară. Lățimea ei este indicat să fie mai mare decât cea a unui șiret, iar lungimea trebuie să fie de opt ori diametrul inelului care se va face.
În interiorul cercului se ţese apoi cu sfoară un fel de plasă de păianjăn. Asigură-te că ţesătura este suficient de deasă pentru a încurca pe acolo coşmarul tău. La mijloc, unde se închide sfoara se pune o mărgică. Fii exigent și alege-ți cu prudenţă culoarea ei, pentru că trebuie să te reprezinte.
Pune-ţi de-o parte şi nişte elemente decorative… pene
sau mărgele


Cele mai vechi capcane pentru coşmaruri nu aveau aşa ceva, dar în ultimii ani, s-au folosit diferite pene şi mărgele şi este bine ca şi tu să ţi le atârni de cerc, pentru a prinde şi a încurca şi mai bine coşmarul tău.

Se spune că aglomeraţia de pene dintr-o capcană de coşmaruri te ajută foarte mult la prinderea şi trimiterea visului tău urât către cerc.

Aşadar, cercul este o intrare, plasa este labirintul şi mărgica de la mijloc este gardianul labirintului, care nu mai lasă coşmarul să iasă o dată ce l-a prins.


Cu o astfel de capcană pusă lângă pat sau la intrarea camerei în care dormi, toate coşmarurile vor fi oprite în interiorul ei, se vor rătăci în labirint, iar gardianul – mărgica din mijloc – nu le va mai lăsa niciodată să iasă şi să te tulbure când dormi.


Etichete Roxana Tudorjucăriihorrorcapcanăvisecoşmaruritutorialamerindienicopiipatsomntocuşămărgelepene

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live