Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Dan Creța

8 Aprilie 2013
Vizualizari: 1396
Comentează add

Cetatea Râşnovului are legendele sale, cea mai interesantă fiind legată de celebra fântână adâncă de aproape 150 de metri, construită în decurs de 15 ani, în secolul al 17-lea.

Mi-e dragă România pentru Cetatea Râşnov Mi-e dragă România pentru Cetatea Râşnov - Conține audio

dan-creta

Cetatea Râşnov. Foto: Arhivă.

Mi-e dragă România pentru Cetatea Râşnov, una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Transilvania.

Pentru a se apăra de atacurile tătarilor, în secolul al 13-lea sătenii din Râşnov, Tohan si Cristian au construit pe un deal stâncos această cetate ţărănească din piatră cu ziduri înalte de 5 metri şi groase de 1,5 metri.

La fel ca alte monumente istorice, şi Cetatea Râşnovului are legendele sale, cea mai interesantă fiind legată de celebra fântână adâncă de aproape 150 de metri, construită în decurs de 15 ani, în secolul al 17-lea, de nişte prizonieri turci care fuseseră asiguraţi ca vor fi eliberaţi dupa terminarea ei.

Bătrânii din Râşnov cred că în adâncurile fântânii din cetate s-ar afla un vechi tezaur ascuns, dar poate ca de fapt adevărata comoara nu este altceva decat lichidul vieţii, deoarece, cu ajutorul acestei fântâni, locuitorii cetăţii nu au mai fost obligaţi sa se alimenteze cu apă din afară, putând face faţă năvălitorilor chiar şi în cazul unui asediu îndelungat.

Audio: Mi-e dragă România pentru Cetatea Râşnov.


Etichete CetateRâşnovTransilvaniamonumentistorie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live