Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

27 Octombrie 2018
Vizualizari: 560
Comentează add

Există o condiţie, de a depune cerere de azil în statele mexicane,Chiapas şi Oaxaca,unde se află acum.Cei care vor obţine statutul de refugiat,vor avea acces la îngrijiri medicale.

Mexicul a anunţat un plan de ajutor ptr migranţii aflaţi în drum spre SUA

octavian-begu

 

Guvernul mexican a anunţat, ieri, un plan de ajutorare a miilor de migranţi din America Centrală aflaţi în drum spre graniţa cu Statele Unite, cu condiţia de a depune o cerere de azil în statele mexicane, Chiapas şi Oaxaca, unde ei sunt acum.

Preşedintele Enrique Pena Nieto le-a promis celor care vor obţine statutul de refugiat, între altele, îngrijiri medicale şi şcoli pentru copiii lor.

De la intrarea în Mexic a caravanei formată din peste 7000 de migranţi, majoritatea din Honduras, 1743 dintre ei au depus cereri de azil, potrivit France Presse.

Preşedintele american, Donald Trump, anunţa joi, pe Twitter, că va trimite armata, înaintea sosirii caravanei, iar secretarul apărării, Jim Mattis, ar fi autorizat deja utilizarea de trupe la graniţa cu Mexicul.

Aici ar urma să fie desfăşuraţi maximum 1.000 de militari, cu rol de susţinere logistică, pentru că legea federală interzice implicarea lor în activităţi de aplicare a legii, fără avizul Congresului.

În aprilie, preşedintele Trump ordona trimiterea Gărzii Naţionale la graniţă, când o altă caravană de imigranţi se îndrepta către Statele Unite, iar 1600 dintre militari mai sunt şi acum acolo, majoritatea în Texas, potrivit corespondentei noastre la Washington, Doina Saiciuc.


Etichete statut de refugiatîngrijiri medicaleşcoli pentru copii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live