Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

9 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1007
Comentează add

Victoria lui Trump în cadrul alegerilor prezidenţiale din SUA a provocat îngrijorări profunde în Mexic unde cetăţenii şi-au exprimat şocul la auzul rezultatelor.

Mexicanii dezamăgiţi de victoria lui Donald Trump

rador

Frontiera dintre Mexic şi Statele Unite la Tijuana (lângă San Diego)     Foto: en.wikipedia.org/wiki/Mexico–United_States_barrier 

Victoria lui Donald Trump în cadrul alegerilor prezidenţiale din SUA a provocat îngrijorări profunde în statul vecin, Mexic, unde cetăţenii şi-au exprimat şocul la auzul rezultatelor şi au manifestat neîncredere.

Corespondentul BBC aflat în Mexico City relatează că sentimentul exprimat de locuitori este şocul şi lipsa de încredere. Mexicanii sperau că Donald Trump nu va fi ales.

Înainte de apariţia rezultatelor, starea de spirit a mexicanilor era optimistă însă, în scurt timp, aceasta s-a modificat. Petrecerile s-au transformat în ceremonii funerare, iar cei care voiau să serbeze un altfel de rezultat au plecat foarte repede acasă.

Mexicanii nu sunt supăraţi doar din cauza retoricii politice care vine dinspre SUA, preţul economic pe care cetăţenii mexicani ar putea să-l plătească fiind cea mai mare grijă a lor. Mexicanii se întreabă ce va însemna administraţia Trump pentru milioanele de mexicani care trăiesc în SUA şi trimit, anual înapoi acasă, 25 de miliarde de dolari.


Etichete MexicTrumpzidremitenţeilegaliIMIGRANŢIMUNCĂgardrestricţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live