Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

16 Iunie 2016
Vizualizari: 898
Comentează add

Politica de coeziune a Uniunii Europene şi rezultatele acesteia reprezintă tema unei conferinţe care are loc, astăzi, la Sofia.

Metroul din Sofia, "realizat în proporţie de 80% cu finanţare europeană"

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Politica de coeziune a Uniunii Europene şi rezultatele acesteia reprezintă tema unei conferinţe care are loc, astăzi, la Sofia.

La conferinţă participă Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu, şi premierul bulgar, Boiko Borisov.

Corespondenţă de la Sofia - Reporter: Petio Petkov - În alocuţiunea sa, la inaugurarea conferinţei Comisarul pentru Politică Regională, Corina Creţu, a declarat că, în perioada 2007-2013, politica de coeziune a asigurat 300 de miliarde euro investiţii. Au fost create un milion de noi locuri de muncă. Şapte milioane de cetăţeni ai Uniunii au primit sisteme noi de aprovizionare cu apă şi de prelucrare a deşeurilor, au fost modernizate 250. 000 de companii mici şi mijlocii. 

Peste 70% din investiţiile publice în ţări precum Bulgaria şi România sunt realizate astăzi cu fonduri europene. Din acest punct de vedere, dezvoltarea nu este posibilă fără accelerarea realizării unor astfel de proiecte - a spus Creţu. Primul ministru Boiko Borisov a vorbit despre rezultatele obţinute de Bulgaria. Metroul din Sofia, realizat în proporţie de 80% cu finanţare europeană, este folosit zilnic de jumătate de milion de călători. Zeci de proiecte în sectorul apelor şi a prelucrării deşeurilor au contribuit la îmbunătăţirea mediului în oraşele bulgare.


Etichete Metroul din Sofiarealizat în proporţie de 80% cu finanţare europeanăcorina cretu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live