Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

28 Octombrie 2009
Vizualizari: 1204
Comentează add

Sindicaliştii cer majorări salariale pe fondul întârzierii adoptării bugetului metroului.

Metroul ar putea intra în grevă la mijlocul lunii

adriana-turea

După mitingul fermierilor şi al celor din industria energetică, protestele continuă joi cu un miting organizat în Capitală de sindicaliştii de la metrou, care se vor strânge în faţa Ministerului Transporturilor, urmând ca apoi, între orele 11:00 şi 13:00, să pornească spre Ministerul Finanţelor.

Liderul sindical Ion Rădoi a anunţat că la miting vor participa aproximativ 2000 de salariaţi.

Dacă problemele nu vor fi rezolvate, va urma greva de avertisment şi greva generală pe 13 noiembrie.

Sindicaliştii de la Metrou cer o mărire salarială de aproximativ 26 la sută.

Astăzi, au anunţat că vor ieşi în stradă şi bolnavii cronici, care spun că vor protesta, pe 9 noiembrie, în faţa sediului Guvernului, nemulţumiţi de lipsa fondurilor pentru tratamente şi medicamente.

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România, Cezar Irimia, a declarat că, din cauza lipsei fondurilor, tot mai mulţi pacienţi rămân fără tratament sau îl primesc prea târziu.

Reprezentanta Federaţiei Diabeticilor, Maria Mesaroş, a menţionat că deja lipsesc din farmacii o serie de insulină, pe care le fac copiii, şi care nu se mai aduc, nefiind incluse în schemele de tratament.

În cazul celorlalte afecţiuni cronice, problemele comune sunt accesul la tratament şi faptul că nu mai pot beneficia de unele analizze, din cauza costurilor ridicate şi a faptului că nu sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Directorul executiv al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, Dan Zaharescu, consideră că, atâta timp cât se alocă numai 3% din PIB, problemele nu se rezolvă.

Reprezentanţii Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România au mai subliniat necesitatea colectării separate a Fondului pentru Sănătate. Ei sunt hotărâţi să acţioneze în justiţie statul român pentru genocid şi au spus că, pe 9 noiembrie, vor sta în stradă, până la rezolvarea problemelor.


Etichete sindicalişti,proteste,metrou,boli cronice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live