Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 22 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

12 Martie 2016
Vizualizari: 1362
Comentează add

De trei luni utilajul de foraj este blocat în noua Stație Eroilor din cauza problemelor cu pânza de apă freatică.

Metrorex pregătește ridicarea restricțiilor de pe bulevardul Eroilor

alex-lancuzov

Foto: Alex Lancuzov.

De trei luni utilajul de foraj este blocat în noua Stație Eroilor din cauza problemelor cu pânza de apă freatică.
 
Circulație : Cu 10 zile înainte de expirarea termenului-limită pentru reluarea circulației pe bulevardele Eroilor și Eroii Sanitari din București, constructorul a finalizat în mare parte consolidarea clădirilor și a carosabilului dar și execuția tunelului pietonal.

Practic, la suprafață se toarnă amorsa de bitum înainte de reasfaltarea carosabilului iar pe bulevardul Eroilor  înainte de intersecția cu Splaiul Independenței se acoperă șanțurile formate la săparea tunelului pietonal.

Lucrările sunt foarte aproape de final și în aceste condiții se va respecta termenulpentru reluarea traficului (22 martie), precizează Metrorex pentru RRA.

Tunelul pietonal : În cele trei luni de la surparea carosabilului, constructorul a ,,profitat” de restricționarea circulației pentru a realiza tunelul pietonal subteran care asigură legătura între noua stație Eroilor 2 și actuala stație Eroilor (tunelul are o lungime de 28 metri și o lățime de 7,80 metri).

Execuția tunelului era programată conform proiectului în luna mai și ar fi necesitat o nouă restricție de trafic cu îngustarea carosabilului dar bulevardul Eroilor fiind închis de la începutul lunii decembrie 2015 s-a realizat și acest tunel pietonal.

Întârzieri : Utilajul de foraj ,,Varvara” este oprit din 12 decembrie 2015 după ce în apropierea peretelui mulat din stație a spart un puț pentru evacuarea apelor iar în stație au intrat sute de metri cubi de nămol.

În prezent se lucrează pentru scăderea pânzei de apă freatică și degajarea aluviunilor din stație, cârtița urmând să fie repornită până la sfârșitul lunii, după cum estimează responsabilii proiectului.

Însă nu este sigur dacă cele trei luni de întârziere devin automat trei luni de întârziere pentru acest tronson al Magistralei V sau cu o foarte bună mobilizare asocierea poate recupera timpul pierdut pentru consolidarea zonei.

Ultimul termen asumat pentru finalizarea lucrărilor la secțiunea Eroilor 2 -Râul Doamnei și punerea în funcțiune a metroului (cu călători) este martie 2017.

Magistrala V de metrou este cel mai important proiect de infrastructură în execuție din București.

FOTO.


Etichete metrorexeroilorbucurestirestrictii de circulatiepanza de apa freatica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live