Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

19 Martie 2021
Vizualizari: 327
Comentează add

Conflictul de la Metrorex continuă: Sindicaliștii cer majorarea salariilor, ministerul transporturilor refuză, invocând legea bugetului pe 2021.

Metrorex: Majorarea salariilor în acest an „este ilegală”

alex-lancuzov

  Foto: Arhivă.

Ministerul Transporturilor vrea să suspende până în 2022 majorarea salarială acordată la sfârşitul anului trecut angajaţilor de la metrou, propunere prezentată ieri la negocierile cu sindicatul şi pe care reprezentanţii salariaţilor au refuzat-o. 

 

Cei aproape 6.000 de angajaţi de la Metrorex au primit în decembrie 2020 o majorare salarială de 18%, care însă nu s-ar fi acordat în condiţiile legii, ci prin „manipularea datelor”, conform Raportului Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, publicat la începutul lunii.

 

Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020, iar bugetul propus la Metrorex nu poate fi aprobat în actuala formă, după cum explica într-un interviu la RRA ministrul transporturilor Cătălin Drulă. 

 

În aceste condiții, directorul Metrorex a propus suspendarea majorării salariale, însă conflictul se menține întrucât sindicatul a refuzat propunerea.


Etichete (ii)Metrorexmajoraresalarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live