Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

3 Februarie 2015
Vizualizari: 1115
Comentează add

Procurorii au cerut arestrea preventiva a unui profesor acuzat că, începând din anul 2010, ar fi pretins şi primit de la zeci de elevi diferite foloase necuvenite.

"Metoda Portbagajul", aplicată de un profesor din Prahova

simona-uta-ploiesti

Foto arhivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au cerut arestrea preventiva a unui profesor de fizica de la un liceu tehnologic din municipiul Ploieşti acuzat că, începând din anul 2010, a pretins şi primit de la zeci de elevi diferite foloase necuvenite pentru a nu-i lăsa corigenţi sau repetenţi.

Potrivit unui comunicat de presă , în sarcina profesorului Daniel Ionaşcu s-a reţinut că, începând cu anul 2010 şi până la data de 29 ianuarie 2015, a pretins şi primit, în calitate de profesor de fizică în cadrul Liceului Tehnologic „1 Mai” Ploieşti, de la 47 de elevi elevi foloase necuvenite, cu precădere whiskey şi cartuşe de ţigări, dar şi bani, telefoane mobile ori componente de calculator pentru a nu-i lăsa corigenţi sau repetenţi.

De altfel, anchetatorii au găsit la domiciliul acestuia, cu ocazia unei percheziţii, mai multe bunuri din categoria respectivelor foloase necuvenite, dar şi peste 70 de pungi de cadouri în care se presupune că bunurile au fost în prealabil depozitate de elevii liceului pentru a le oferi profesorului.

”Din primele cercetări a rezultat că, de cele mai multe ori, profesorul de fizică le dădea elevilor cheile autoturismului său, comunicându-le unde este parcat, pentru a depune în interior foloasele materiale necuvenite”, se arată în comunicatul citat.

Până în acest moment, procurorii au audiat elevi din patru clase cărora profesorul le-a predat disciplina fizică, dintr-un total de 12 clase la care acesta a fost titular, iar în urma audierilor a fost calculată o valoare provizorie a mitei în cuantum de 15.017 lei.


Etichete Metoda Portbagajulfoloase materiale necuveniteprofesorprocurori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live