Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Iunie 2019
Vizualizari: 302
Comentează add

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme instabilă şi disconfort termic

radiojurnal

 Arhivă Foto: Maria Mandita.

Meteorologii au emis, astăzi, noi avertizări de vreme instabilă şi disconfort termic, valabile până mâine seară aproape de miezul nopţii.

Vor fi ploi torenţiale, cu grindină şi vânt puternic, în cea mai mare parte a României.

Un cod portocaliu de averse şi furtuni este în vigoare până la ora 23:00 în nordul Moldovei, în sud-estul Munteniei şi în Oltenia.

Celelalte regiuni sunt sub avertizări cod galben.

Mâine, aceste fenomene vor fi mai consistente în sud, în est şi în centru.

În ultimele 24 de ore, când echipele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit continuu în 72 de localităţi din 20 de judeţe. Din cauza viiturilor şi a inundaţiilor, au fost evacuate preventiv peste 100 persoane.

Cele mai multe intervenţii au fost în Mehedinţi, Hunedoara, Arad, Bacău, Neamţ şi Harghita, unde pompierii au scos apa din 65 locuinţe, aproape 80 de anexe şi subsoluri şi peste 260 de curţi. La Hunedoara, misiunea salvatorilor s-a desfăşurat toată noaptea, după cum transmite corespondentul RRA Ilie Pintea.

Reporter: În cursul nopţii trecute, 40 de pompieri de la ISU Hunedoara au intervenit în mai multe localităţi din judeţ după furtuna putermică de ieri seară. Trei gospodării au fost afectate de ape în localitatea Băiţa şi 10 case din Simeria au fost inundate, iar în Deva apa a intrat în 15 case şi curţi.

Din cauza precipitaţiilor abundente, o lungă porţiune din Calea Zarandului aflată pe DN7 a fost acoperită cu apă şi aluviuni pentru câteva ore, cel puţin patru autoturisme fiind blocate temporar în trafic. Carosabilul a fost blocat de resturile antrenate de torenţi, iar la faţă locului au ajuns mai multe echipaje de Poliţie Rutieră, care au dirijat traficul până la deblocarea drumului. Judeţul Hunedoara se află în continuare sub avertizarea unui cod galben de precipitanţii abundente, iar echipele de intervenţie rămân în alertă.
Realizator:

Potrivit corespondenţilor noştri, în ţară mai sunt localităţi fără energie electrică. În Vâlcea sunt afectaţi 6.000 de consumatori, iar la Bacău - 5.300. Angajaţii distribuitorului de energie electrică lucrează de azi-dimineaţă pentru a remedia defecţiunile. În judeţul Alba, unde au crescut debitele pe râul Sebeş, echipaje ISU, autorităţi locale, militari ai unităţilor din garnizoana Alba Iulia şi voluntari au supraînălţat cu saci de nisip digul de protecţie.


Etichete meteoavertizariploicoduri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live