Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2020
Vizualizari: 258
Comentează add

Meteorologii au emis în această după-amiază mai multe alerte de vreme severă imediată, cod roșu și portocaliu de vijelii și ploi torențiale.

Meteorologii au emis mai multe alerte de vreme severă imediată

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Meteorologii au emis în această după-amiază mai multe alerte de vreme severă imediată, cod roșu și portocaliu de vijelii și ploi torențiale, în mai multe județe, mai ales din sud-estul țării. Au apărut și primele efecte.


Reporter: Mihaela Enache - Corespondenții Radio România Actualități transmit că în multe zone vizate de alerte a plouat abundent și vântul a suflat puternic, dar nu au fost semnalate pagube importante. În schimb, 5.000 de case din județul Prahova au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic și a ploii torențiale.

Sunt afectate 18 localității, iar echipele furnizorului sunt pe teren pentru remedierea problemelor.

A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru scoaterea apei dintr-o clădire din satul Zamfira și dintr-un garaj din localitatea Băicoi, dar și pentru degajarea unui copac căzut pe firele electrice în comuna Păulești.

A plouat puternic și în județul Brăila, cu grindină de dimensiuni mari, care a avariat sute de mașini. Pe litoral, câteva case din Mangalia și Eforie Sud au fost inundate; sunt și cazuri de mașini avariate din cauza copacilor căzuți; în plus, o persoană este căutată în mare în zona Mamaia Nord, după ce autoritățile au fost alertate prin sistemul unic al apelurilor de urgență.

A fost emis și cod roșu hidrologic: este risc major de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Slănic, Câlnău și Râmnicu Sărat, în județele Buzău și Vrancea. Avertizarea este valabilă până la ora 20:00.

Alte cursuri de ape sunt vizate de avertizări cod portocaliu, cum ar fi Târnava Mare, Oltul, Ialomița, Prahova, Buzău, Putna și râurile din Dobrogea. Pe râurile din toată zona de munte este cod galben până mâine la miezul nopţii.

La București sunt anunțate în continuare ploi în această seară, iar echipele companiei de furnizare a apei din capitală sunt mobilizate pentru a interveni dacă apar probleme.


Realizator: Sudul și estul Transilvaniei, zona Carpaților de Curbură, sud-estul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei sunt până la ora 22:00 sub o avertizare generală cu cod portocaliu de ploi torențiale.

Cantitățile de apă pot ajunge izolat și la 70 de litri pe metru pătrat. În multe alte zone din țară, inclusiv în București, este cod galben de instabilitate atmosferică.


Etichete meteoalertevreme rea(RS)severaploi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live