Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 10 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Martie 2018
Vizualizari: 620
Comentează add

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o răcire semnificativă a vremii în următoarele două zile.

Meteorologii anunţă schimbarea radicală a vremii

radiojurnal

Foto: Arhivă / Cristiana Sabău.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o răcire semnificativă a vremii în următoarele două zile.

Două atenţionări cod galben au fost emise astăzi şi vizează scăderi ale temperaturii şi cu 15 grade faţă de maximele înregistrate în aceste zile, ninsori şi intensificări ale vântului.

Alina Şerban, meteorolog: Dacă mâine, sâmbătă, în jumătatea de sud vremea se va menţine deosebit de caldă, temperaturi spre 19, 20, chiar mai ridicate în extremitatea sudică a ţării, ei bine, de duminică încolo şi pe parcursul săptămânii viitoare vom avea temperaturi ce nu vor urca mai mult de 4-5 grade ziua în partea de sud a ţării, iar noaptea vor fi preponderent negative. Cele mai scăzute valori se vor înregistra în zona Moldovei, acolo unde ne aşteptăm ca maximele să fie  general negative, iar minimele să coboare până spre -10 grade, dar şi în Transilvania, noaptea, temperaturile vor coborî spre -10 grade.

În acelaşi timp, vorbim de un sistem frontal ce va determina apariţia precipitaţiilor moderate şi chiar însemnate cantitativ mâine, sâmbătă, în vestul şi nord-vestul teritoriului, iar duminică în jumătatea de est a ţării, precipitaţii ce vor depăşi local 20-25 litri/metru pătrat şi izolat chiar 40-50 de litri/metru pătrat.

Acestea vor fi în vest şi nord-vest sub formă de ploaie, dar de sâmbătă după-amiază se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, la început în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali, apoi şi în Transilvania şi în Muntenia. De asemenea, va fi posibilă apariţia poleiului.


Etichete meteovremeracirese schimba vremea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live