Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1134
Comentează add

Codul intră în vigoare la noapte şi va ţine toată ziua de vineri.

Meteorologii anunţă cod portocaliu de viscol în sud-estul ţării

radiojurnal

Meteorologii anunţă cod portocaliu de viscol în judeţele din sud-estul ţării.

Codul intră în vigoare la noapte şi va ţine toată ziua de vineri, 6 ianuarie.

"În a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70...85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada", se arată într-un comunicat.

O altă avertizare meteo de cod galben intră în vigoare mai devreme cu câteva ore, astăzi, după ora 22. Este vorba de un cod de ninsori însemnate cantitativ și local viscolite.

"Aria ninsorilor cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

"Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei", mai anunţă meteorologii.
     


Etichete meteocod portocaliuviscol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live