Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

3 Martie 2021
Vizualizari: 104
Comentează add

Mesajul președintelui României pentru magistrați rostit la raportul ÎCCJ

oana-bala

 Preşedintele Klaus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost miercuri, 3 martie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde a vorbit cu ocazia prezentării raportului de activitate al instituţiei. În urmă cu un an, la un eveniment similar, presedintele Iohannis afirma că societatea a fost alături de magistraţi şi a dat un răspuns pe măsură la încercările de subordonare faţă de politic la care a fost supusă justitia din România. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că 2020 a fost un an al rezilienţei, nu doar pentru sistemul de justiție, ci pentru toate instituțiile statului, fiind nevoie de idei, soluții noi şi practici inovatoare. Astfel, au fost accelerate procesele de digitalizare, iar /.../ şi-au putut exercita drepturile chiar într-un context complicat.

Şeful statului a subliniat că reanalizarea legilor justiţiei nu mai poate fi amânată şi şi-a exprimat speranța că vor fi corectate intervenţiile legislative controversate din ultimii ani. El a mai spus că echilibrarea volumului de activitate, modernizarea infrastructurii instanțelor, dar și colaborarea celor din sistemul judiciar sunt aspecte care necesită atenția factorilor decizionali.

La rândul său, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Corina Corbu, a afirmat că își dorește pentru 2021 o Instanța Supremă mai modernă, mai eficientă și mai deschisă către nevoile cetățeanului. De asemenea, își dorește ca instituțiile statului să fie mai deschise față de problemele justiției.

 

Etichete Corina CorbujustițieKlaus Iohannismagistrați

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live