Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2021
Vizualizari: 438
Comentează add

Klaus Iohannis: Tuturor românilor, oriunde vă aflaţi astăzi, vă urez "La mulţi ani!" şi vă doresc multă sănătate! La mulţi ani România!

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Naţională a României

radiojurnal

    Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Sărbătorim Ziua Naţională într-un moment marcat de griji şi suferinţe, pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre, a spus preşedintele Klaus Iohannis în discursul său de 1 decembrie.

Şeful statului a lansat un mesaj de încurajare pentru cei aflaţi în suferinţă, dar şi de respect şi recunoştinţă faţă de cadrele medicale. Klaus Iohannis a subliniat că sunt necesare toate eforturile pentru a nu mai avea un val de infectări atât de agresiv cum a fost cel din această toamnă şi a făcut din nou apel la vaccinare, ca singura cale spre recâştigarea normalităţii.

Preşedintele a menţionat şi alte provocări ale acestei perioade: o criză a încrederii generată de ştiri false şi de dezinformări, dar şi nevoia de fapte şi promisiuni îndeplinite din partea clasei politice, pentru a recupera decalajele încă foarte mari pe care le avem în raport cu ţările din vestul Europei.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat însă optimist că uniţi vom reuşi să depăşim aceste crize şi să redobândim echilibrul în societatea noastră.


Klaus Iohannis: Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecţia solidarităţii este mai vie şi mai actuală decât oricând. Istoria ne-a demonstrat de nenumărate ori că, dacă rămânem uniţi, putem să ne adaptăm oricăror realităţi şi tendinţe şi că depinde de voinţa noastră, ca naţiune, să trecem cu bine peste toate provocările. Ca şi în atâtea alte momente definitorii ale trecutului nostru, avem şi acum resursele necesare, instrumentele potrivite şi voinţa de a reuşi. Vă îndemn, aşadar, să privim cu speranţă spre viitor! Tuturor românilor, oriunde vă aflaţi astăzi, vă urez "La mulţi ani!" şi vă doresc multă sănătate! La mulţi ani România!


Etichete Klaus Iohannisziua națională a româniei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live